undervisning top

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

green_dotBesøg museet

Print

undervisningStorm P. Museet tilbyder en række undervisningsmaterialer, opdelt i temaer, som klasserne kan anvende hjemme på skolen før eller efter et besøg på museet. Desuden tilbyder vi forskellige elevopgaver til at løse under et klassebesøg på museet inkl. en plan for strukturering af besøget på museet på egen hånd.
Læs mere om bestilling af skolebesøg og praktiske forhold i teksten nedenfor.
Og følg disse links hvis du vil læse mere om materialer og opgaver til:
Indskolingen
Mellemtrinnet
Udskolingen
Specialskoler

Storm P.s store alsidighed indbyder til tværfagligt arbejde mellem fagene dansk, religion, historie, samfundsfag, natur og teknik og ikke mindst billedkunst. I forbindelse med booking af skolebesøg kan du som lærer altid aftale fri entré til museet som led i undervisningens og besøgets forberedelse. Vi lægger vægt på, at et skolebesøg på Storm P. Museet bliver en sjov og indholdsrig oplevelse, som opgaver og materiale meget gerne skulle bidrage til!

Hvordan bestiller jeg et skolebesøg på museet?
Vær venligst opmærksom på, at vi pt. ikke kan tilbyde skoleomvisninger og guidede forløb. Derimod er du meget velkommen med din klasse som skolebesøg på egen hånd. Da vi er et lille museum, er der typisk kun plads til én klasse ad gangen. Skolebesøgene skal bestilles på forhånd, gerne i god tid. Du bestiller ved at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Husk venligst at oplyse skole, klassetrin, antal elever og lærere, navn, kontakt-tlf.nr. og tema for besøget. Oplys også gerne om I ønsker at benytte nogle af materialerne under besøget, så vi kan have det klart til jer, når I kommer. Du kan også ringe og spørge nærmere til ledige tider og muligheder på tlf. 38 86 05 00 (tirsdag-fredag kl. 11-17).

Hvor lang tid skal vi afsætte til besøget / hvornår kan vi komme ind?
Vi sætter sædvanligvis 60-90 minutter af til besøget, afhængigt af klassetrin, tema/emne, ønske om tid til egne opgaver mv. Der er yderligere vejledning i planerne for strukturering af de enkelte forløb.
Museet åbner kl. 11, men i denne tid med mange coronarestriktioner foretrækker vi, at skolebesøgene placeres FØR åbningstid, ideelt set med ankomst kl. 9.45 eller kl. 10.

Hvad koster et besøg?
Børn under 18 år har gratis adgang til museet, og vi giver også fri entré til medfølgende lærere. Skolebesøg på egen hånd er således gratis. Dog skal det som nævnt ovenfor bookes på forhånd.

Generelt om Storm P. udstillingen
Museets Storm P. udstilling er fordelt i flere små rum og udgøres af:
1. Storm P.s arbejdsværelse:
Her kan man se, hvordan Storm P. indrettede sig ved sit arbejdsbord, hvor han sad og tegnede. I værelset havde han også sit staffeli, en gammeldags telefon, et filmfremviserapparat og massevis af bøger og blade. Og selvfølgeligt sine kunstnerisk udformede piber og hundekurven. Værelset ser nøjagtigt ud som i 1949, da han døde.
2. To større udstillingsrum med malerier, akvareller og satiretegninger:
Billederne er ophængt tematisk. Hans værk spænder fra farverige og livsbekræftende billeder til billeder med alvorlige emner som fattigdom, elendighed og indre sindsstemninger.
3. To mindre udstillingsrum med et lille udvalg af tegneserietegninger og humoristiske bladtegninger: Her kan man studere Storm P.s sjove streg og tegnemåde og de tilhørende skøre og tænksomme tekster og dialoger. I bageste rum vises også en biografisk film, varighed 35 min.
4. Opfindelsesrummet:
Opfindelsesrummet er et rum fyldt med Storm P.s opfindelsestegninger. Her kan man også se små klip af hans tegnefilm og de tidlige spillefilm, han medvirkede i, og man kan bladre i hans enorme mængde af tegninger på det digitale rodebord.

boern-og-unge