undervisning top

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

green_dotBesøg museet

Print

Nedenfor finder du en oversigt over de undervisningsforløb og temaomvisninger, som vi tilbyder og anbefaler til 7. - 10. klasser.

Husk at omvisninger og besøg på egen hånd altid skal bestilles på forhånd - læs mere om bestilling og andre praktiske forhold under Undervisning »


Danmarks første tegneserietegner (tema-omv)

Storm P.s første stribe med ’De 3 små Mænd’ er også Danmarks første tegneserie! Med udgangspunkt i Storm P.s kendte striber taler vi om tegneseriens virkemidler og udvikling og sammenholder med nutidige tegneserier. Der afsluttes med en kreativ opgave.

I udstillingen starter vi med at kigge på avisstriben og dens brug af billedlige tegn og kropssprog. Dernæst særligt på hvordan spændingen bygges gradvist op i striben, og vi laver en kort lille øvelse heromkring. Efterfølgende går vi over til at kigge på eksempler fra nyere tids tegneserier, som adskiller sig fra tidligere tiders ved at gøre brug af filmiske virkemidler, og mere specifikt på hvordan perspektiv og billedbeskæring kan benyttes som virkemidler til at skabe spænding og stemning i en fortælling.

Kreativ elevopgave: Ud fra overskriften ”overraskelse” tegner eleverne en tegneserie i to billeder. Opgaven løses enten individuelt eller i par. Tegneserierne fremvises i plenum.

Varighed: 1,5 time
Pris per klasse: 500 kr.

Læs eller download pdf med forløbsbeskrivelse og læringsmål her »

stormp tegneserierneOBS! Til undervisningen 
hjemme på skolen kan I desuden
med fordel anvende pdf materialet 
Storm P. og Tegneserierne.

 


Noget at grine af? - humor og satire i tegning
(tema-omv)

Med sit eget helt skæve perspektiv på verden satte Storm P. spørgsmålstegn ved vores måde at opføre os på og tænke på. Med udgangspunkt i Storm P.s tegninger taler vi om, hvad en bladtegning kan, og vi ser på forskelle i virkemidler og temaer i spændet fra den pågående politiske satire til de daglige humoristiske striber.

Elevopgave: Omvisningen afsluttes med en avisredaktion, hvor eleverne i grupper på tre med udgangspunkt i dagens avis laver en satiretegning over en aktuel nyhed. Afsluttes med fremvisning.

Undervisningsmateriale om Storm P.´s sociale indstilling kan efter eget valg benyttes før besøget på museet.

Varighed: 1,5 time
Pris per klasse: 500 kr.

Læs eller download pdf med forløbsbeskrivelse og læringsmål her »

paa den svages sideOBS! Undervisningsmateriale
om Storm P.s sociale indstilling
Storm P. på den svages side
kan efter eget valg benyttes før
besøget på museet.


Slip taleboblen løs - læsetræning gennem tegneserier (uv-mat)

Læs mere om dette undervisningsmateriale her »


Grænseløs humor? (uv-mat)

Et undervisningsmateriale om medborgerskab set gennem satiretegninger. Satiretegninger handler gerne om at skabe debat eller mane til eftertanke. Det er en visuel kommentar og et indspark til samfundsaktuelle debatter og i kraft af sin visuelle ofte ordløse form åben for fortolkningsmuligheder. Tegningerne i materialet her diskuterer eller sætter spørgsmålstegn til samfundsaktuelle problemstillinger. Både de nære, der omhandler vores måde at se på hinanden og agere sammen, og de større verdensomspændende problemstillinger.

Læs mere om dette undervisningsmateriale her »