undervisning top

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

green_dotBesøg museet

Print

Nedenfor finder du en tematisk oversigt over de undervisningsmaterialer, elevopgaver og planer for skolebesøg, som vi tilbyder og anbefaler til 7. - 10. klasser.

Vær venligst opmærksom på, at vi pt. ikke kan tilbyde skoleomvisninger og guidede forløb. Derimod er du meget velkommen med din klasse som skolebesøg på egen hånd. Husk venligst at skolebesøg på egen hånd altid skal bestilles på forhånd - læs mere om bestilling og andre praktiske forhold under Undervisning »


Satiretegning (besøg på egen hånd)

At ”overdrivelse fremmer forståelsen” ses tydeligt i Storm P.s satiretegninger. Som oftest havde Storm P. en mening om den tid, han levede i, som kommer til udtryk i tegningerne. Særligt i satiretegningerne kan vi se, hvilke uretfærdigheder og problemer, Storm P. syntes, der var i samfundet. Det spejler sig i tegningernes indhold, men det er gennem figurernes form og billedets opbygning, at han underbygger sin holdning.

Plan for besøg på museet - klik her »
Tegneopgave på museet - Værdier bag satiretegningen - klik her »

paa den svages sideOBS! Undervisningsmateriale
om Storm P.s sociale indstilling
Storm P. på den svages side
kan eventuelt benyttes før
besøget på museet. 


Grænseløs humor? (uv-materiale)

Et undervisningsmateriale om medborgerskab set gennem satiretegninger. Satiretegninger handler gerne om at skabe debat eller mane til eftertanke. Det er en visuel kommentar og et indspark til samfundsaktuelle debatter og i kraft af sin visuelle ofte ordløse form åben for fortolkningsmuligheder. Tegningerne i materialet her diskuterer eller sætter spørgsmålstegn til samfundsaktuelle problemstillinger. Både de nære, der omhandler vores måde at se på hinanden og agere sammen, og de større verdensomspændende problemstillinger.

Læs mere om dette undervisningsmateriale her »