eksterioer 2013 1

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

blue_dotOm museet

Print

Pressemeddelelse - januar 2013

tegneseriestribeweb530

Alle nuværende og kommende tegneseriefans har fået deres helt eget hjørne i byen. Fra nu af vil danske tegneserier fra Storm P.s første streger til nutidens tegneserieskabere husere på Frederiksberg Runddel.

Det er med stolthed og glæde, at Storm P. Museet modtager Tegneseriemuseet i Danmarks komplette samlinger af danske tegneserier. Den lange tradition for serietegningen, som blev grundlagt af Storm P., vil nu finde sin faste plads i kulturarven. Fremover vil det være Storm P. Museets ansvar at sikre formidling og forskning i tegneserien såvel som indsamling og bevaring.

Donationen består af en komplet samling af alle udgivne serieblade i Danmark siden 1970 og en nærved komplet samling fra årene 1950 til 1970. Samlingen rummer derudover mere end 30.000 originale tegninger.

Tegneseriemuseet er en privat samling, grundlagt af Anders Hjorth-Jørgensen. I 1993-2000 var samlingen et selvstændigt museum i Gørlev, hvorefter den har været opbevaret på Kalundborg Museum, men det er først nu, at den finder sit endelige hjemsted.

Dansk Tegneserieråd, som har formidlet gaven, anser med formand Thomas Thorhauges ord overdragelsen som "en stor og glædelig begivenhed, som markerer et væsentligt skridt for institutionaliseringen af tegneserien i Danmark såvel som sikringen af en vigtig kulturarv, der ellers risikerede at gå tabt. Det er flot på denne måde at se Anders Hjorth-Jørgensens unikke og utrættelige pionerindsats fortsættes og styrkes i så fine rammer."

Udviklingschef på Storm P. Museet, Iben Overgaard, udtaler: "det er en kolossal stor gave, som museet nu modtager, som vil sikre tegneserien sit naturlige hjemsted. For museet er det fantastisk, at vi nu med afsæt i samlingen kan konsolidere museets særlige ansvarsområde for humor og satire i kunst og forfølge Storm P.'s genremæssige udfoldelse. Vi ser frem til at kunne arbejde meget mere med dette levende og meget nutidige medie."

Den officielle overdragelse finder sted ved en reception på Storm P. Museet ved Frederlksberg Runddel torsdag den 7. februar 2013 kl. 17.


Yderligere information fås ved:
Anders Hjorth-Jørgensen | Tegneseriemuseet i Danmark | 26 23 32 20 | Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Thomas Thorhauge | Formand, Dansk Tegneserieråd | 31 21 03 81 | Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Nikolaj Brandt | Museumsinspektør, Storm P. Museet | 22 52 46 46 | Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.