eksterioer 2013 1

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

blue_dotOm museet

Print

Pressemeddelelse

På Storm P. Museet kan man i efteråret 2013 møde humor i kunsten. I maleri, tegning og skulptur udfoldes Storm P.s univers af 7 danske samtidskunstnere, der alle arbejder med vores billedverden i populærkulturen, med træk fra tegneserien og med humor som et allestedsnærværende skævt blik på verden i dag.

Særudstillingen vil vise, hvordan kunstnere i dag arbejder i det felt, som Storm P. er blevet synonym med – tegneserie og humor – og hvordan humor stadig inspirerer til kunstnerisk udforskning hos nogle af dansk samtidskunst fremmeste tegnere.

Fælles for de syv kunstnere er, at de alle på hver sin måde udforsker den samme billedverden, som Storm P. arbejdede indenfor, og udfolder det fritvoksende med stort overskud og frem for alt – med humor. Som hos Storm P. er det i krydsfeltet mellem kunst, humor og populærkultur, at de sære ting opstår. Det formelle – tegneseriens formsprog og æstetik – er den samlende reference, der på én gang er folkelig og subtil.

I udstillingen bliver kunsten nærværende, attraktiv, sjov og tilgængelig, og måske får kan man vendt op og ned på vores syn på hinanden, på livet og hvordan vi lever sammen!

For museets yngste gæster byder udstillingen på forskellige kreative aktiviteter, bl.a. sporleg med QR koder og tegneværksted med alt fra post-it monstre til myldrende mus.

-------------------------------------------------------------------------

De 7 kunstnere er:

Rikke Bakman. Hun viser, hvordan tegninger kan være et historiebærende element i sig selv, der ligesom de grafiske noveller er en nyudvikling i tegneseriegenren som Storm P. var en af pionererne indenfor.
Kristian Devantier. Hans værker er på én gang piktografiske og vedkommende. De forholder sig til verden, vi lever i - og spejler den - på samme måde som Storm P.s værk.
HuskMitNavn. Viser i sit værk med et skævt - og skarpt blik, hvordan vi lever sammen. Han kan, som Storm P., med en underspillet kærlig samfundskritisk satire og en stilsikker streg sætte vores hverdagsliv og storbyens typer på spidsen.
John Kenn Mortensen. Tegner, filmskaber og fortæller og er som kunstner mere ovre i et selvstændigt low brow tegneserieunivers med mærkelige og skæve verdner befolket af sentimentale monstre.
Lars Nørgård. I særlig grad hans sort/hvide stregtegninger, hvor han på samme vis som i Storm P.s fluer formår at vise tegningens og stregens styrke forenet med en surreel humor.
Randi & Katrine. Kunstnerduoen har humoren som et meget fremtrædende element i deres rumlige fortolkninger af vores fælles populærkulturelle udtryk. De genopliver den gamle zoetrop med en tegneserie og giver dermed en historisk kontekst til udstillingen.
Andreas Schulenburg. Han inkorporerer tegneseriens udtryk i et helt rent og stilsikkert formsprog i både 2D og 3D, hvor humor er en afgørende faktor.


Udstillingsperiode for SMÆK!: 4. oktober 2013 – 16. februar 2014