eksterioer 2013 1

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

blue_dotOm museet

Print

Pressemeddelelse - oktober 2012

strid titel web430

Kan en kæmpestor pære sejle - ja hos Strid kan den - og på Storm P. Museet kan man selv prøve en kæmpestor pære og rejse på langfart ud i Strids univers, når museet åbner den første museumsudstilling med tegneren og fortælleren Jakob Martin Strid.

Den 2. november åbner Storm P. Museet på Frederiksberg særudstil- lingen Strid – Tegner og fortæller! Jakob Martin Strid er elsket af børn og voksne, og som kun få tegnere er han slået bredt igennem. Han har modtaget adskillige priser, senest og helt aktuelt Kronprinsparrets Kulturpris 2012 samt boghandlermedhjælpernes børnebogspris 2012.

Strid er kendt for sine striber i Politiken om sit alter ego Strid og for en række fantastiske børnebøger bl.a. Mustafas kiosk, Min mormors gebis og senest Den utrolige historie om den kæmpestore pære, der er solgt til flere nordiske og europæiske lande samt Kina.

På udstillingen kan man opleve Strid som kunstner og fortæller, med mere end 300 forskellige værker, hvoraf en god del ikke er vist før eller udgivet i bøger. Det er fantastiske tegninger sat sammen med Strids egne fortællinger. De illustrative tegninger er kunstværker i deres egen ret, hvori Strids poetiske og egenartede verdener udfolder sig. Museets gæster kan fordybe sig i den kunstneriske proces med at skabe værkerne og opleve forskellen mellem skitse og det færdige værk.

På Storm P. Museet kan man rejse med en kæmpestor pære! For børn er museet ved at bygge en kæmpestor pære og kæmpebogstaverne STRID, til at tegne ved. I pæren inviteres børnene på rejse med Strids bøger, ud i verden og ind i fantasien univers.


Udstillingsperiode for Strid – Tegner og fortæller: 2. november 2012 – 28. april 2013. 

strid bus web430