eksterioer 2013 1

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

blue_dotOm museet

Print

Pressemeddelelse september 2017

40 år med humor, satire, farverig billedkunst og gakkede opfindelser fra en mesters hånd. Det har gennem fire årtier været sjovt, finurligt, overraskende og tankevækkende at være museum for Storm P. – hele Danmarks store humorist. På Storm P. Museet markeres 40 års jubilæet på Storm P.s fødselsdag den 19. september med en festlig jubilæumsreception med uddeling af Storm P. Prisen og Storm P. historier oplæst af skuespiller Lars Mikkelsen samt optog til Storm P.s grav.

Storm P. var en personlighed, der om nogen fik indflydelse på dansk humor og selvforståelse i det 20. århundrede. I sine talrige daglige striber skildrede han livet på en måde, så han blev en del af dansk identitet og kulturarv. Gennem 40 år har Storm P. Museet forvaltet, formidlet og udviklet arven efter Storm P., indtil 2010 under direktør Jens Bings dygtige ledelse og til stadighed i dag, hvor museet er en del af Frederiksbergmuseerne.

Storm P.s kunst og humor taler stadig til de fleste, og museet ønsker med jubilæet – på Storm P.s fødselsdag – at fejre en enestående dansk kunstner, der som få har underholdt generation efter generation og også i dag kan få os til at se på os selv og samfundet omkring os med nye øjne. Foruden malerkunsten, bladtegningerne og tegneserierne gjorde Storm P. sig også bemærket som scenekunstner, stumfilmstjerne, tegnefilmskaber, forfatter, bogillustrator mv. Han var inspireret af mange forskellige kunstnere, danske som internationale, og han fortsætter selv med at inspirere nye generationer af tegnere, forfattere og billedkunstnere, som opdager hans mange facetter. Som en del af sit virke har Storm P. Museet til opgave at formidle humor og satire i kunsten i bredere forstand, og der er således rige muligheder for at arbejde med såvel historiske som nutidige vinkler, hvilket bl.a. ses afspejlet i museets skiftende særudstillinger.

På fødselsdagen byder museet mellem kl. 14-16 på balloner, boller, varm kakao og små konkurrencer. Kl. 16.30 inviteres til jubilæumsreception med fanfarer, taler og et lille glas. Skuespiller og Storm P. fan Lars Mikkelsen oplæser Storm P. historier, og museets venneforening uddeler Storm P. Prisen med musikalsk underholdning på trompet og tuba. Årets prismodtager holder fødselsdagstale for Storm P. Arrangementet slutter ca. kl. 18 med optog til Storm P.s grav på Frederiksberg Kirkegård overfor museet, ledsaget af musikken og en Gammel Dansk.

Der er gratis entré på museet hele dagen og til alle dele af arrangementet.
Alle er velkomne!

Yderligere information kan fås hos museumsinspektør Nikolaj Brandt på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller mobil 22 52 46 46.


Fakta – Storm P. Museet og Tegneren Robert Storm Petersens Museumsfond
Fonden blev oprettet af Storm P.s enke, Ellen Margrethe Jacobsen, med det formål at skabe økonomisk grundlag for at drive et Storm P. museum. Ved Ellens død i 1961 indgik samlingen, rettighederne, diverse museale arkivalier og personlige genstande i fondens eje. Med gode venners hjælp lykkedes det efterhånden at finde et hjemsted for museet – i den gamle politistation på Frederiksberg Runddel, og dørene kunne åbnes for publikum for første gang den 19. september 1977. Fonden har gennem alle årene i videst muligt omfang støttet museet, også efter at museet allerede i 1982 blev statsanerkendt og omdannet til en selvejende institution. Museets samling rummer i dag mere end 30.000 af Storm P.s tegninger, striber og malerier og en hel stue med en enestående pibesamling og andre rariteter fra hans hjem.

Fakta – Foreningen Storm P. Museet Venner
Museets venneforening blev stiftet i efteråret 2013 af en gruppe Storm P.-begejstrede fans med det formål at øge kendskabet til og skabe interesse for Storm P. Museet. Desuden bistår foreningen museet med afvikling af arrangementer i tilknytning til museets aktiviteter og udstillinger. Det er venneforeningen, der med støtte fra museumsfonden årligt (siden 2014) uddeler Storm P. Prisen til en person eller en gruppe, der i det offentlige rum har udtrykt en ekstraordinær form for humor – i slægt med Storm P.s budskab. Prisen består af et diplom, 5.000 kr. og et par kameluldstøfler - samt retten til at bære samme!