eksterioer 2013 1

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

blue_dotOm museet

Print

Pressemeddelelse maj 2014

Skibet Mary er stævnet ind på Storm P. Museet på Frederiksberg sammen med Rasmus Klump, Pingo, Skæg, Pelle og alle de andre venner. Denne sommer og efterår kan man opleve en af dansk tegneseries absolut største succeser både herhjemme og i udlandet. Museet viser alle de bedste af Vilhelm Hansens originaltegninger med den kendte bjørn, når de udstilles for første gang nogensinde. Kom og bliv klog på historierne, personerne, temaerne, og hvorfor serien stadig er så elsket i dag. Fra Marys skibsdæk, over en bjerghule til et flyvende badekar og mor Marys køkken kan man møde det hele.

Fortællingerne rummer eventyr, venskaber og foretagsomhed. Rasmus Klump lever det perfekte børneliv med plads til at være nysgerrig, gå på opdagelse og rejse ud i verden. Rejsen er målet i sig selv, og med fantasien som ledestjerne – og troen på det bedste i alle, man møder – opstår vennernes uforglemmelige eventyr. Hvem kan ikke huske tegningerne af de vidunderlige steder og de forskellige figurer, som Klump og vennerne møder - lige fra Nordpolen og Egypten til Futkarl og Dunkedyret?

På udstillingen kan man opleve alt det, både børn og voksne elsker ved Rasmus Klump serien. Man kan studere de gamle originaltegninger, samtidig med at udstillingen udfolder flere af de temaer og tidsbilleder, som tegneren Wilhelm Hansen drog ind i sin tegneserie tilbage i 1950'erne, en tid med koldkrig og knaphed. Tag meget gerne børn med, for på udstillingen kan man opleve, lege, lære, bygge og hygge, som Klump and hans venner. Med inspiration i vennernes opfindsomme byggelyst har kunstnergruppen Bureau Detours med brædder, maling og værktøj opbygget udstillingens scenografi i en legende fortolkning af hele det detaljerede og fantastiske Rasmus Klump univers.

I dag udgives Rasmus Klump af Egmont Publishing, og udstillingen er muliggjort ved, at Egmont har stillet de originale tegninger til rådighed og bidraget med værdifuld indsigt i seriens historie.

Tag familien under armen, gå på opdagelse i Rasmus Klump universet og fold jeres egen eventyrlyst ud!


Udstillingsperiode for
RASMUS KLUMP - på udstilling: 28. maj 2014 – 4. januar 2015

Udstillingen er realiseret med støtte fra Tuborgfondet og Frederiksberg Kommune.