eksterioer 2013 1

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

blue_dotOm museet

Print

Pressemeddelelse april 2013

Fra Japan til Frederiksberg. Fra Storm P. til Manga. Udstilling med verdens mest kendte Manga tegner, japanske Osamu Tezuka.

Osamu Tezuka (1928-1989). Afhængig af hvem der taler, bliver Tezuka kaldt Gud, Fader eller Konge af Manga. Alle titler er velfortjente. I løbet af sin ualmindeligt produktive og lange karriere skabte Tezuka mere end 700 Manga-tegneserier, 170.000 sider af tegninger og yderligere 200.000 sider af anime storyboards og scripts (tegnefilm). Hans popularitet og betydning for denne særlige tegnestil rækker langt ud over de nationale grænser, og han kan med rette benævnes som Japans svar på Walt Disney med en kæmpe fanskare over hele verden.

Storm P. Museet visualiserer Tezukas magiske univers. Med særligt udvalgte værker og vægmalerier, får man indblik i den enorme genremæssige spændvidde, Tezuka repræsenterer. De udvalgte tegninger fra 1949 til hans død i 1989 viser både hans børnevenlige og eventyrlige historier, hvor Astro Boy nok er hans mest kendte, men også hans dystre og filosofiske værker som Adolf og Buddha.

Udstillingen vil således have en bred appel for både børn og voksne. Supplerende til udstillingen vil museets gæster også kunne opleve filmforevisninger, workshops, foredrag og events, der forbinder og sammenknytter Tezukas værker med japansk og europæisk kulturhistorie og tegneserietradition.

Med Storm P. Museets nylige overtagelse af Tegneseriemuseets samlinger vil museet løfte genren gennem en række særudstillinger, der udforsker krydsfeltet mellem kunst og populærkultur i tegnede medier. En genre som Storm P. var en af de første i verden til at udvikle.

"Manga er virtuel. Manga er følelse. Manga er modstand. Manga er bizart. Manga er patos. Manga er ødelæggelse. Manga er arrogance. Manga er kærlighed. Manga er kitsch. Manga er forundring. Manga er ... der findes ingen konklusion endnu." (Osamu Tezuka)


Udstillingsperiode for Mangaens mester: Osamu Tezuka
9. maj – 22. september 2013.