tilbage-til-naturen-top

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

green_dotBesøg museet

Print

Valhalla - Historien bag succesen

5. oktober 2019 – 19. april 2020

Den populære tegneserie Valhalla er den største album-succes i dansk tegneseries historie. Og samtidig har serien haft afgørende indflydelse på de nordiske guders comeback i populærkulturen. Fra den 5. oktober kan du opleve historien bag succesen i museets nye udstilling.

Peter Madsen var kun en krølhåret gymnasieelev, da han blev spurgt, om han ville stå for at tegne det, der siden er blevet en milepæl i dansk tegneseries historie. Det første Valhalla-album udkom i 1979 for præcis 40 år siden. Og så tog de nordiske guder ellers danskerne med storm – og en del af udlandet lige sådan.

I udstillingen kan publikum opleve, hvordan tegneren Peter Madsen og forfatteren Henning Kure har formået at omsætte oldtidens nordiske mytologi til moderne underholdning. Man kan gå ind i tegneseriens univers af guder og jætter og se skitser, originaltegninger og korte interview-film. Udstillingen giver indblik i, hvordan skaberne fik myterne til at tale til nutidige læsere med satire, slapstick-komik, højspændt drama og mytologisk mystik.

Valhalla-serien består af i alt 15 albums og det første, Ulven er Løs, udkom i 1979. Det sidste udkom i 2009. Serien er solgt i en million eksemplarer i Skandinavien og er oversat til 11 sprog. Her til lands er det kun overgået af Rasmus Klump. Til efteråret kommer Nordisk Film med en spillefilm baseret på Valhalla.


valhalla midt lowres web
© Peter Madsen