undervisning top

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

green_dotBesøg museet

Print

Nedenfor finder du en oversigt over de undervisningsforløb og temaomvisninger, som vi tilbyder og anbefaler til 0. - 3. klasser.

Husk at omvisninger og besøg på egen hånd altid skal bestilles på forhånd - læs mere om bestilling og andre praktiske forhold under Undervisning »


Storm P. i indskolingen
- ind med modermælk og modersmål (uv-forløb)

Undervisningsforløb om Storm P.s brug af billeder og sprog med tilhørende undervisningsmateriale til brug i klassen. Særligt velegnet til tosprogede elever. Undervisningsmaterialet og de mange øvelser er tænkt til brug i klassen og kan godt fungere alene, men klassen kan også besøge museet undervejs (med eller uden museumsunderviser). Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i Storm P.s brug af billeder og sprog og er oversat til flere sprog, herunder en del, som henvender sig til de tosprogede børns forældre, f.eks. arabisk.

Undervisningsmaterialet kan bestilles hos Center for Undervisningsmidler (CFU) og leveres i to store kasser - inkl. 2 hvide tophatte!

Læs mere om dette undervisningsforløb her » inkl. info om læringsmål


Skøre opfindelser (temaomv)

Storm P.s opfindelser og maskiner løser små problemer på utrolige og fantastiske måder. l de fleste af sine opfindelser bruger Storm P. genstande fra hverdagen. Disse ting sætter han sammen og bruger på helt nye måder. Vi taler om tiden, hvor Storm P. begyndte at tegne opfindelser, om kædereaktioner og om hvorfor vi synes, de er så sjove.

Som afslutning skal eleverne selv danne gakkede opfindelser – på papir eller med kroppen. Man kan vælge mellem disse to kreative elevopgaver:
Opgave 1: Brug kroppen. Eleverne inddeles i grupper af fire, som sammen skal danne en maskine ved hjælp af deres egne kroppe. Emnet kan f.eks. være en maskine, der vækker børn, der skal op i skole, men valget er frit. Maskinen skal have en start og en slutning som i en kædereaktion. Vi viser for hinanden til sidst.
Opgave 2: Eleverne inddeles i grupper af tre. De skal tegne en skør opfindelse ved at sammensætte tre bestemte genstande og danne en kædereaktion, der opfylder et formål. Opfindelserne fremlægges til sidst i plenum.

Varighed: 1 t og 15 min.
Pris per klasse: 500 kr.

Læs eller download pdf med forløbsbeskrivelse og læringsmål her »