eksterioer 2013 1

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

blue_dotOm museet

Print

Pressemeddelelse - april 2012

Oplev 8 Storm P. fans' yndlingsværker på åbningsudstillingen, når Storm P. Museet på Frederiksberg genåbner den 3. maj – og mød mennesket og multikunstneren Storm P. i de nyindrettede og udvidede rammer.

Førsteklasses Storm P.

I åbningsudstillingen First Class! har 8 fans på hver deres væg skabt en personlig udstilling med deres yndlingsstreger af Storm P. Værkerne er udvalgt med kærlighed af de 8 fans, som i korte film fortæller om deres forhold til Danmarks store humorist. Vi møder Storm P. som billed-kunstner, tegner, filosof, humorist og satiriker mm. De mange meget forskellige valg viser mangfoldigheden i Storm P.s værk og illustrerer, hvordan hans kunst stadig taler til os i dag. Udstillingen vises frem til den 21. oktober.

Humorist i nye rammer

I museets faste udstilling kan man som noget nyt træde helt ind i Storm P.s arbejdsværelse og kigge kunstneren over skulderen. Med iPads kan man gå på opdagelse i værelsets skønne virvar af fantastiske ting og dykke ned i Storm P.s liv, samtid og kunstneriske univers. Går man videre rundt i udstillingen, oplever man en perlerække af Storm P.s malerier og tegninger og mange af hans kendte figurer som Peter og Ping, De 3 små Mænd og Fluerne. Børn kan følge deres eget spor gennem udstillingen med iPods eller Smartphones eller undersøge de mange Storm P. opfindelser. På et stort digitalt bord kan man bladre og rode i museets 33.000 Storm P. tegninger og finde sine egne favoritter.

Museets ombygning og digitale formidling er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal. Den digitale formidling er endvidere støttet af Arbejdsmarkedets Feriefond. Åbningsudstillingen er støttet af Tuborgfonden, Max Fodgaard Fonden og Toyota Fonden.
 

Plakatfuld - af nogle af Storm P.s bedste plakater

Samtidig med museets genåbning udkommer bogen Plakatfuld, hvor Storm P.s plakatkunst for første gang udkommer i bogform. Plakatfuld rummer udvalg af plakater med reklamer, oplsyningskampagner, teaterforestillinger mm., altid i den karakteristiske Storm P. stil. Indledning og ledsagende tekster er skrevet af forfatter og kunstredaktør ved Politiken, Peter Michael Hornung (112 s., 249 kr.).

Særskilt pressemeddelelse kan downloades - klik her.


Udstillingsperiode for First Class!: 3. maj – 21. oktober 2012