tilbage-til-naturen-top

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

På Storm P. Museet kan du altid møde Storm P., hans verden, malerier og mange tusinde tegninger.

Humorist i skønne rammer

I museets egen samling på 1. sal kan du træde helt ind i Storm P.s arbejdsværelse og kigge kunstneren over skulderen. Lad øjnene gå på opdagelse i værelsets skønne virvar af fantastiske ting og dyk ned i Storm P.s kunstneriske univers. Skrivebordet og staffeliet står, som da han skabte sine sidste tegninger og malerier. Værelset oser af stemning og tidstypisk karakter, og de mange genstande fortæller historier fra Storm P.s liv og samtid.
Går du videre rundt i udstillingen, oplever du en perlerække af Storm P.s malerier og tegninger og mange af hans kendte figurer som Peter og Ping, De 3 små Mænd og Fluerne. Storm P. mange skøre og finurlige opfindelsestegninger finder du i stueetagen, hvor du desuden - på et stort digitalt bord - kan bladre og rode i museets 33.000 originale Storm P. tegninger og finde dine egne favoritter.

Tegningerne

Storm P. var om noget tegner. Hans karakteristiske streg udviklede sig over årene til den vildt fabulerende og mangeartede, hvor han foldede den ud i snart sagt alle retninger. Mest kendt er de mange Peter og Ping historier, de filosofiske fluer og de gakkede opfindelser. Som fast leverandør til B.T. gennem en årrække leverede han tre daglige tegninger.
Du kan læse mere om Storm P. som bladtegner her »

egensamlingMalerierne

Maleriet begyndte for alvor at optage Storm P. under hans parisiske besøg i 1906, hvor han fik øjnene op for den modernistiske og ekspressionistiske kunst. Paris var på det tidspunkt en levende metropol med bohemiske og avantgardistiske kunstnermiljøer, hvilket var med til at vække hans begejstring for især malerkunsten, men også for kunstnerkabaretten. Scener fra det franske natteliv er et yndet motiv i hans malerier fra denne periode. Modernistiske malere som Edvard Munch, Henri Toulouse-Lautrec og James Ensor var en stærk kilde til inspiration. Men over årene udviklede han sin helt egen karakteristiske stil befolket af vagabonder og andre glade og egensindige eksistenser. Malerierne udgjorde for Storm P. et frirum, hvor han kunne finpudse de universer, han skabte i sine tegninger.

Museet har samlet de udstillede malerier omkring en række temaer, f.eks. Karikatur, Døden, Kvinder, Cirkus og Tilbage til naturen. Samlingen er stor, og Storm P. var umådelig produktiv, så det er kun en lille del af samlingen, der er fremme. 
Du kan læse mere om Storm P. som billedkunstner her »

Digitalisering

Vi registrerer løbende vores samling og har indscannet stort set alle værker. Den registrerede del af samlingen kan ses på www.kid.dk. Kun en mindre del er indtil videre tilgængelig, men vi arbejder på sagen.

Du kan også se en del af samlingen her »