undervisning top

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

green_dotBesøg museet

Print

Udbydes indtil 19. april 2020.

Storm P. Museet viser lige nu en udstilling om tegneserien Valhalla, som har sat billeder på det nordiske mytestof og givet karakter til både guder og jætter, steder og begivenheder.

Tegneserien fortolker i sine 15 albums de ældgamle eddaer i et nutidigt billedsprog. I undervisningsforløbet får eleverne indblik i oversættelsen. For tegneseriens univers billedliggør historiske tider og fantastiske verdener, som samtidigt også henviser til vores nutid og vores måde at leve på. Det er også en del af tegneseriens humor.

Både i mytologien og i tegneserien er guder og jætter dygtige til magi og trolddom, og det vrimler med magiske genstande og overnaturlige væsener. På museet indgår en øvelse, hvor eleverne skal bruge deres egen fantasi og finde på og tegne en magisk genstand med en oprindelse og en 'ejer'. På en nem måde får eleverne skabt en fortælling og et sammenhængende univers i miniformat. Til sidst fremlægges i plenum.

Til undervisningsforløbet hører dels et forberedelsesmateriale om de nordiske guder og vikingernes tro, og dels et forslag til opsamling hjemme i klassen efter besøget på museet. Begge elemeneter kan downloades fra boksen til højre.

Klassetrin: mellemtrin og udskoling
Varighed
: 1,5 time
Pris per klasse: 500 kr.

Læringsmål:
Kendskab til nogle af guderne fra den nordiske mytologi.
Kendskab til hvordan magi og magiske genstande indgår i den nordiske mytologi og i vikingernes livsforståelse.
Indblik i hvordan man i en tegneserie kan fortolke en fortælling, så den bliver mere nutidig.