eksterioer 2013 1

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

blue_dotOm museet

Print

Den populære tegneserie Valhalla er den største album-succes i dansk tegneseries historie. Og samtidig har serien haft afgørende indflydelse på de nordiske guders comeback i populærkulturen. Fra den 5. oktober kan du opleve historien bag succesen i en ny udstilling på Storm P. Museet.

Peter Madsen var kun en krølhåret gymnasieelev, da han blev spurgt, om han ville stå for at tegne det, der siden er blevet en milepæl i dansk tegneseries historie. Det første af i alt 15 Valhalla-album udkom i 1979 for præcis 40 år siden. Og så tog de nordiske guder ellers danskerne med storm – og en del af udlandet lige sådan.

Håndværk der vinder hjerter
En ny udstilling på Storm P. Museet viser fra den 5. oktober historien bag succesen. Publikum kan opleve, hvordan tegneren Peter Madsen og forfatteren Henning Kure har formået at omsætte oldtidens nordiske mytologi til moderne underholdning. Man kan gå ind i tegneseriens univers af guder og jætter og se skitser, originaltegninger og korte interview-film. Udstillingen giver indblik i, hvordan skaberne fik myterne til at tale til nutidige læsere med satire, slapstick-komik, højspændt drama og mytologisk mystik.

Patent på de nordiske guder 
Det første album Ulven er løs udkom i 1979 – i tegneseriens guldalder på tærsklen til 1980’erne. Og udgivelserne fortsatte i 30 år. På trods af nedgangen i tegneserie-salget har Danmarks svar på Asterix overlevet som en klassiker, og Madsens version af Thor, Odin, Loke, Freja og er blevet definerende for en hel generations opfattelse af de nordiske guder.

Revival for Valhalla med ny spillefilm
I Skandinavien alene er der solgt 1 million eksemplarer, og serien er oversat til 10 sprog. I dag er de nordiske guder og myter populære som aldrig før. De optræder i serier som Vikings og i fantasy-romaner og børnebøger. Og kort efter udstillingsåbningen kommer Valhalla også som spillefilm instrueret af Fenar Ahmad og med Roland Møller som Thor.


VALHALLA – Historien bag succesen
Udstillingsperiode: 5. oktober 2019 – 19. april 2020

Pressekontakt på Storm P. Museet:
Louise Trier / M: 3073 8034| Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.