eksterioer 2013 1

Forside > Om museet > Presse > Ytringsfrihed

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

blue_dotOm museet

Print

Ytringsfrihed - Hvor går grænsen?

Pressemeddelelse - september 2012

De tre frederiksbergske museer Storm P. Museet, Bakkehusmuseet og Revymuseet sætter med et nyt digitalt undervisningsforløb til gymnasiet og folkeskolens ældste klasser fokus på ytringsfrihed og censur. Museerne dækker historisk tilsammen godt 300 år og belyser på hvert deres område: satiretegning, det skrevne ord og revy, hvordan ytringsfriheden på forskellig måde er blevet diskuteret eller begrænset i udvalgte perioder af den danske historie.

Med digitale tablets bliver de studerende guidet rundt i museernes udstillinger. Undervejs løses opgaver, og de studerende prøver efterfølgende selv kræfter med satiretegning, tekstproduktion og iscenesættelse. Herigennem sættes der fokus på de problematikker, som knytter sig til det at arbejde med satire, ironi og humor. Udover ytringsfrihed arbejdes der med begreberne censur og selvcensur. Museerne har samlet en digital kildesamling, som bliver tilgængelig for gymnasier og skoler på en tilhørende hjemmeside.

For yderligere information kontakt museumsinspektør Nikolaj Brandt fra Storm P. Museet på telefon: 22 52 46 46 / email: nbr@frederiksbergmuseerne.dk eller museumsinspektør Rikke Lagersted fra Bakkehusmuseet på telefon: 33 31 43 62 / email: rlo@frederiksbergmuseerne.dk 

INVITATION

Det nye digitale undervisningsforløb lanceres og præsenteres tirsdag den 2. oktober kl. 15 på Storm P. Museet på Frederiksberg Runddel. Pressen er meget velkommen til at deltage.

Pressematerialer

Højreklik på billedet for at downloade en højtopløselig version.

detlykkeligemenneskeweb

Det lykkelige Menneske - naar alle Forbud er gennemførte (Storm P. tegning til Exlex 24.8.1920)

drengetest2web

Undervisningsforløb med elever fra 8. klasse

drengetest3web

Undervisningsforløb med elever fra 8. klasse

pigertestweb

Undervisningsforløb med 3.G. elever

drengetestweb

Undervisningsforløb med 3.G. elever

Kontakt

Pressehenvendelser rettes til museumsinspektør Nikolaj Brandt på mobil 22 52 46 46 eller email nbr@frederiksbergmuseerne.dk