petri andretegnere top

Forside > Humor & satire > Andre tegnere

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

orange_dotHumor & satire

Print

Andre tegnere

Øverst ses et udsnit af en af Erik Petris farverige og finurlige illustrationer til Eske Mathiesens børnebog Grovæderen.

Storm P. er langt fra den eneste tegneserietegner i Danmark, ligesom Storm P. Museets ansvarsområde også dækker bredere end blot Storm P.s produktion. Museet har også ansvar for at forske og formidle indenfor det brede felt af humor og satire i kunsten. Herunder indtager tegneserien en vigtig rolle. Museet arbejder sammen med Dansk Tegneserieråd om at udbrede kendskabet og viden om serietegnere.

Dansk Tegneserieråd

Dansk Tegneserieråd blev stiftet i marts 2009 med målsætningen at samle kræfterne omkring tegneserien, at synliggøre tegneserien og at styrke tegneserien på dansk grund. For tegneserien på dansk grund har en lang og smuk tradition, hvis lige ikke kendes nord for Bruxelles. Med kraftfeltet Storm P. i centrum, finder vi hans arvtagere lige fra traditionalister som Wilhelm Hansen (Rasmus Klump) og prisbelønnede satirikere som Nikoline Werdelin (Café og Homo Metropolis), Wulff Morgenthaler, Claus Deleuran (Illustreret Danmarkshistorie for folket) og Jakob Martin Strid til de episke danske tegneseriefortællere som Peter Madsen (Valhalla, Menneskesønnen, Historien om en mor) og nutidens tegneserieskabere, der laver tegneserier i alle former og formater – fra små kunstbøger i krydsfeltet mellem bladtegning og tegneserie og til omfattende ‘graphic novels’, der nyder stor opmærksomhed i litterære kredse.

andre-tegnere