eksterioer 2013 1

Forside > Om museet > Deltag: Bliv ven > Storm P. Prisen

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

blue_dotOm museet

Print

Storm P. Prisen

Det var med stor fornøjelse, at Foreningen Storm P. Museets Venner for fjerde år i træk uddelte Storm P. Prisen. Årets prismodtager blev den anonyme danske streetart kunster, HuskMitNavn, der med afsæt i gadekunst og graffiti i løbet af de sidste 10-15 år har banet sin vej til kunstmuseer og gallerier i ind- og udland. Stort velfortjent tillykke!

Prisen gives til en person eller en gruppe, der i det offentlige rum har udtrykt en ekstraordinær form for humor – i slægt med Storm P.s budskab. Prisen består af et diplom, 5.000 kr. og et par kameluldstøfler - samt retten til at bære samme!

Prisen blev traditionen tro uddelt på Storm P.s fødselsdag den 19. september, der i år samtidig var Storm P. Museets 40 år jubilæum. I den anledning var arrangementet udvidet med en jubilæumsreception med fanfarer og jubilæumstale ved Henrik Oehlenschlæger, formand for Tegneren Robert Storm Petersens Museumsfond. Herefter optrådte skuespiller og Storm P. fan Lars Mikkelsen særdeles veloplagt med oplæsning af to af Storm P.s klassiske fortællinger: En fødselsdag (1915) og Den usynlige atlet og andre småting (1932).
Den musikalske underholdning stod Mikkel Berrig og Christian Lykke Jensen (trompet) og Peder Elias Strandjord (tuba) for.

Ole Hammer, formand for Foreningen Storm P. Museets Venner, overrakte prisen og motiverede valget af kunstneren. Hans tale kan hentes og læses - se boksen til højre eller klik her »
Prismodtageren kvitterede for prisen ved at holde fødselsdagstalen til Storm P. Da den anonyme kunstner i sagens natur ikke selv kunne træde frem, foregik det anonymt på video og storskærm, hvor HuskMitNavn tegnede og fortalte om sin inspiration fra Storm P.

huskmitnavn web     huskmitnavn2 web     huskmitnavn3 web

Efter prisuddelingen var der traditionen tro optog til Storm P.s grav på Frederiksberg Kirkegård med musikken i spidsen, hvor deltagerne blev budt på en lille skarp og tonede i med en fællessang.

Tale til vinderen

Klik her for at læse venneforeningens tale til vinderen inkl. motivering for valget.

flagabe

Tidligere års prismodtagere

.
I 2016 gik Storm P. prisen til multikunstner Flemming Quist Møller.

Klik her for at læse venneforeningens tale til prismodtageren inkl. motivering for valget.

spp2016 us fqm oh


I 2015 gik Storm P. Prisen til tegner, blogger og forfatter Maren Uthaug.

Klik her for at læse venneforeningens tale til prismodtageren inkl. motivering for valget.

stormp prisen 1015 marenuthaug


I 2014 gik Storm P. Prisen til redaktionen bag ATS (At Tænke Sig), Ole Rasmussen og Gorm Vølver.

Klik her for at læse venneforeningens tale til prismodtagerne inkl. motivering for valget.

prisvindere2014 web

Ved samme lejlighed blev Johannes Møllehave udnævnt til livsvarigt medlem af foreningen som tak for hans store indsats for at udbrede kendskabet til Storm P.

johannes moellehave