moderne-kunstner
Forside > Storm P. > Samlingen

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

red_dotStorm P.

Print

Samlingen

Museet har en meget omfattende samling af Storm P.s værker, herunder tegninger, akvareller og malerier. Derudover findes også mange af hans personlige effekter på museet, heriblandt hans piber, dagbøger, scrapbøger og fotos.
Her på hjemmesiden kan du se et udvalg af værker fra samlingen.

Storm P.s kunst favner bredt og viser tilbage til en mand med en vid horisont. Han afprøvede adskillige medier og tekniker og var yderst produktiv. Igennem livet både malede han, skrev tekster og manuskripter, lavede tegnefilm, optrådte som hurtigtegner, spillede teater-, kabaret- og filmskuespil, tegnede kostumer og scenedekorationer og koreograferede endda en ballet. Samlingen rummer derfor både modsætninger og store stilmæsige forskelle.

I Storm P.s oliemalerier ses inspirationen fra samtidens store kunstnere som blandt andre Henri Toulouse-Lautrec, Edvard Munch, James Ensor, Ivar Arosenius, Wassily Kandinsky, Paul Klee og Oskar Kokoschka. Akvarellerne rummer alt fra symbolistiske og abstrakte udtryk til skarpe kritiske samfundsskildringer, hvori Storm P. fanger en problematik på en meget enkel måde.

I hans opfindelser ses både en fascination og en kritik af teknologiens fremskridt. Tegneserierne var tydeligvis et medie, der passede hans temperament og humor rigtig godt, som det ses i Peter & Ping, Dagens Flue og De 3 små mænd og Nummermanden.

I 1977 indviedes Storm P. Museet på sin nuværende adresse på foranledning af Frederiksberg Kommune og i samarbejde med Tegneren Storm Petersens Museumsfond. Museumsfonden var etableret af enkefru Ellen Petersen før hendes død i 1961. Ellen Petersen havde i mange år arbejdet på at få etableret et museum i huset på Asgårdsvej, men uden held, og testamenterede derfor alle værker og effekter til fonden.

Se mere af samlingen

Kun ganske lidt af museets store samling er udstillet og vist her på siderne.

Du kan altid henvende dig på museet eller søge i www.kulturarv.dk for at se mere.

Hønsefamilie

Copyright

Storm P. Museet har rettighederne til alle Storm P.s værker. Ønsker du at bruge et af hans værker, skal du derfor have lov af museet.

Skriv til os på post@stormp.dk eller ring på tlf. 38 86 05 00. Du skal oplyse om oplag, størrelse, formål og medie. Vi afregner skønsmæssigt efter Copydans takster.

Se regler om ophavsret her »