eksterioer 2013 1

Forside > Om museet > Nyheder

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

blue_dotOm museet

Print

Nyheder

Museets iPad formidling nu som app i App Store

Storm P. Museet kan med stor fornøjelse tilbyde museets gæster og andre Storm P. interesserede at downloade en gratis app til deres personlige iPad. Med den nye app kan du nu tage din egen iPad med på museet og gå på opdagelse og dykke ned i en guldgrube af billed- og tekstmateriale om Storm P.s liv og kunstneriske virke. Eller du kan læse dig ind på materialet hjemme i sofaen enten som forberedelse til eller opfølgning på dit besøg på museet. Da museet genåbnede efter renoveringen og revitaliseringen for godt et år siden, var det med flere innovative, spændende digitale løsninger, bl.a. en række stationære iPads, som museets gæster kan benytte sig af til at dykke dybere ned i Storm P.s univers - i dialog med Storm P.s malerier samt genstandende i Storm P.s arbejdsværelse. Det er dette iPad indhold, du nu kan hente ned på din egen iPad - helt gratis. I App Store skal du søge efter Storm P. Guide - app'en har symbolet som ses herunder. Når du har installeret app'en, kan du under HJÆLP se, hvordan du anvender app'en på museet. Befinder du dig ikke på museet, kan du se indholdet under PUNKTER. God fornøjelse!rundskue logo web430


Tegneseriemuseet i Danmarks samling

2013 var året hvor Storm P. Museet modtog Tegneseriemuseet i Danmarks samling. Samlingen, der rummer hovedparten af alle danske tegneserieudgivelser fra de sidste mere end 100 år samt en større mængde originaltegninger, er samlet af dansk tegneseries 'grand old man', Anders Hjort Jørgensen. Samlingen bor i museets magasiner og bliver i løbet af 2014 tilgængelig for studiebrug efter aftale.


Poeten og Lillemor

I februar 2013 modtog museet originaltegningerne til den klassiske seriestribe, Poeten og Lillemor. Samarbejdet mellem tegneren Jørgen Mogensen og idémand og assistenttegner, Mogens Dalgaard, resulterede i en serie, der især i 1960’erne og 70’erne ramte plet i karakteristikken af dansk samfund, kønsroller og alle hverdagens og livets store og små udfordringer.


Willy på eventyr

Storm P. Museet modtog i september 2013 alle Tage Andersens originaltegninger til serien, Willy på eventyr. Museet retter en stor tak til arvingerne efter Tage Andersen for donationen af dette hovedværk inden for dansk science fiction tegneserie. Den oprindeligt engelske serie kom i Familiejournalen fra 1923 til 1977. Den blev tegnet af flere tegnere i årenes løb. Tage Andersen tegnede serien fra 1956 til 1977 med stor fantasi og mesterligt tegnemæssigt håndelag.

 willy1web430


Min kære lille hustru - Storm P.s breve til Lydia

Museet modtog i sommeren 2013 en lille samling meget tidlige breve fra Storm P. til hans senere hustru, Lydia Clementine (med kælenavnet ”Mads”). De 24 breve udgør meget væsentlige kilder til at forstå den purunge Roberts (Lydias ”kære blåøje”) følelser for sin senere hustru og omstændighederne omkring deres forhold. Mads var 23 år ældre end Robert og havde børn fra tidligere ægteskab. Især Roberts far var meget lidt begejstret for deres forbindelse. Museet ejer en række breve fra ”Mads” til Storm, så nu kan vi gennem brevsamlingen ”høre” begge stemmer i den inderlige kærlighedshistorie. Museet retter en stor tak til Mads’ oldebørn for den uvurderlige brevsamling.

 brevmadsweb430


Gave fra Bjarne Saxhofs Fond til Støtte for dansk Forskning

I februar 2013 modtog museet 12 tegninger som gave fra Bjarne Saxhofs Fond til Støtte for dansk Forskning. Der er fine tidlige satiretegninger imellem, samt en række striber med populære Peter og Ping. Tegningerne havde været en del af Bjarne Saxhofs meget store Storm P.- samling, som efter hans død solgtes hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i 2007. Det lykkes museet at erhverve flere væsentlige værker ved denne auktion, hvorfra million-indtægten efter Bjarne Saxhofs ønske gik til Kræftens Bekæmpelse. Museet retter en stor tak til fonden v. bestyrelsesformand Ole Friberg for den generøse gave.

saxhofweb430
Billedtekst: "Goddag kære gamle Ven - Hvordan har du det?"

Tilbage til naturen

- Nu skal der holdes et foredrag om "Mennesket og Maskinen.
- Ja - det skal holdes pr. Maskine, og jeg sender en Maskine hen at høre det – da jeg selv har for travlt med min Maskine

facebook-logo blaa2

Åbningstider

Tirsdag-søndag 10-16
Mandag lukket

Lukkedage i 2018:
24.-26. december pga. julen samt 31.12 + 1.1 pga. nytåret

Lukkedage i 2019:
23. april - 8. maj pga. udstillingsskifte
23. sept - 4. oktober pga. udstillingsskifte
24.-26. december pga. julen samt 31.12 + 1.1 pga. nytåret

Entré

Voksne 50 kr.
Studerende 40 kr.
Seniorer (65+) 40 kr.
Grupper (12+) 40 kr./ps.
Børn u. 18 / skoleklasser / medlemmer gratis adgang

Medlemsskab Enkelt 150 kr.
Medlemsskab Dobbelt 250 kr.