tilbage-til-naturen-top

Forside > Besøg Museet > Udstillinger > Kommende udstillinger

Nyhedsbrev ONLINE SHOP SITEMAP

green_dotBesøg museet

Print

Kommende udstillinger

Storm P. og drømmen om Amerika

9. maj - 22. september 2019

Udstillingen er et led i markeringen af 70-året for Storm P.s død i 1949. Udgangspunktet er 100-året for hans rejse til USA i 1919. Den personlige ydre og indre rejse og erkendelsen af, at virkeligheden sjældent svarer ganske til drømmen, er et tema, som taler direkte til de fleste - også i dag 100 år efter. Også forholdet mellem Europa og USA er i dag så aktuelt et tema som nogensinde. Sammen med Storm P. spoler vi hundrede år tilbage – og det er ikke kedeligt!

Amerikarejsen blev på mange måder afgørende for Danmarks største humorist. Publikum inviteres med på et fascinerende eventyr om drengedrømme og professionelle ambitioner, begejstring og fortvivlelse, og om kulturforskelle Europa og USA imellem i en fantastisk epoke. Storm P.s begejstring for USA - og efterfølgende også hans store skepsis – er udtrykt i talrige tegninger og tekster som levende, ofte komiske vidnesbyrd om kulturforskellene mellem Europa og USA i opbrudstiden efter 1. verdenskrig.

Drømmen om Amerika forvandles på rejsen til noget nær et mareridt. Intet bliver som han havde håbet! Og han kan næsten ikke vente med at komme hjem til Danmark igen. Inden da når han dog både at optræde på scenen mange gange, besøge indianere, lide under den værste hedebølge i mands minde og rejse med tog langt ud på prærien.

Udstillingen fortælles gennem spændende iscenesættelse, talrige tegninger, Storm P.s egne fotos og enestående dagbogsberetninger samt masser af bonus-fortællinger om det Amerika, Storm P. mødte på godt og ondt for 100 år siden.

storm cowboyhat 0061a web
© Storm P. Museet

facebook-logo groen2