topbillede arrangementer
Forside > Arrangementer > Personmuseets historie og relevans
Gå til kassen
Din kurv er tom

green2_dotOnline shop

Handelsbetingelser
Personmuseets historie og relevans

Personmuseets historie og relevans

DKK 200,00
Antal:

Personmuseets historie og relevans

Seminar på Thorvaldsens Museum

OBS! Hvis flere tilmeldes på en gang, husk da venligst at skrive alle deltageres navne i feltet Kundebemærkninger, der popper op undervejs i bestillingsforløbet, under Step 2: Oversigt.
Hvis du er tilknyttet en institution anføres venligst institutionens navn.

Personmuseets historie og relevans
Seminar på Thorvaldsen Museum,
Bertel Thorvaldsens Plads, 1213 København K.
Mandag d. 31. marts kl. 9.30 – 17.30.
Pris: 200 kr.
Tilmelding og betaling gennem Storm P. museets webshop

For 30 år siden var der i Dansk Museumsnævn mest stemning for at afvikle personmuseet som type. Men de op mod 30 museer med afsæt i en eller flere "store danskere" lever videre i bedste velgående rundt i det ganske land. Tiden har ændret sig, og i dag taler man indenfor flere faggenrer om "the biographical turn".

Med afsæt i et nyetableret netværk for personmuseer, men åbent for alle interesserede, sætter vi i marts 2014 fokus på danske og nordiske personmuseer. Hvem er vi? Hvornår er museerne opstået og hvorfor? Gennem en række oplæg trækkes tråde mellem museerne både historisk og indholdsmæssigt for at have et grundlag, ud fra hvilket vi kan diskutere museerne og personhistoriernes aktualitet og relevans i dagens Danmark. Hvad sker der, når personen ikke længere er "alment kendt"? Kan vi genfortolke kendte fortællinger i en samtidig kontekst? Kan vi sige noget om dansk kulturel selvforståelsen ud fra udvalget af personer repræsenteret med eget museum?

Program (med forbehold for evt. rettelser)

9.30 Ankomst /kaffe

10.00 Del 1. Etableringen af de første personmuseer i Danmark:
Direktør Stig Miss, Thorvaldsens Museum - etablering af Danmarks første personmuseum og overvejelser omkring museets status i dag. Direktør Stefan Bohmann, Strindberg Museet: et antropologisk blik på personmuseer i bl.a. Sverige. Opsamling og diskussion.

12.30 Frokost (sandwich)

13.30 Del 2. Eksempler på personmuseer oprettet i nyere tid:
Marianne Wirenfeldt Asmussen, stifter af og tidl. direktør for Karen Blixen Museet. Gregers Laigaard, stifter af og leder af
Morten Korch Museet. Opsamling og diskussion.

15.00 Kaffepause

15.30 Del 3. Casestory ved inspektør Nikolaj Brandt, Storm P. Museet: Diskussion af Storm P.'s rolle op til og under 2. verdenskrig. Hvad gør personmuseet og andre med de historier, som falder uden for kanon?

16.30 Opsamling, afrunding og evt. diskussion af netværket med ideer til kommende arrangementer.

Spørgsmål: kontakt Anni Lave Nielsen, Heerup Museum
på 40 97 94 24